21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalReincepe razboiul cu chioscarii

Reincepe razboiul cu chioscarii

Chioscurile amplasate ilegal pe domeniul public continua sa dea batai de cap autoritatilor craiovene. Aproape in fiecare zi se demoleaza chioscuri si garaje amplasate ilegal pe terenul municipalitatii.


Reprezentantii primariei ameninta cu noi demolari. Sunt vizate constructiile fara autorizatie, dughenele carora le-au expirat contractele cu primaria si au depasit termenele pentru intrarea in legalitate. Numai la sfârsitul saptamânii trecute au fost demolate trei chioscuri, un garaj si mai multe imprejmuiri din cartierul Craiovita Noua.


„Actionam in toate zonele din oras pentru demolarea acestor constructii ilegale. Nu putem sa facem curatenie intr-o zi, insa speram ca actiunile noastre sa-i faca pe proprietarii de astfel de constructii sa intre in legalitate“, a declarat Gheorghe Daici, seful Serviciului Control Disciplina in Constructii din cadrul Primariei Craiova.


Reprezentantii municipalitatii spun ca au luat in vizor mai multe zone din oras si ca in curând va incepe ridicarea constructiilor ilegale de pe domeniul public. „Vom intra in cartierul 1 Mai, in Insula cum ii spune zonei, pentru ca acolo am numarat in jur de 19 copertine amplasate ilegal. De asemenea, este vizata strada Râului, de unde vom ridica o spalatorie si un atelier de echilibrat roti, dar si chioscurile din zona Sara, din cartierul 1 Mai“, a mai spus Daici.


Chioscul din fata garii se lasa greu demolat


Cu toate ca reprezentantii municipalitatii au decis in martie 2005 sa demoleze constructiile din fata garii din Craiova, nici acum domeniul public din zona nu a fost eliberat si asta pentru ca un comerciant nu vrea nici in ruptul capului sa plece de acolo. „Daca am promis ca facem curatenie nu putem sa dam inapoi. Ce a fost construit ilegal pe domeniul public in zona garii, mai exact in jurul fântânii arteziene, s-a demolat, iar proprietarii au primit teren in zone aprobate de consiliul local. A mai ramas un chiosc, care este insa amplasat pe terenul garii. Am discutat cu proprietarul si cu directorul Regionalei Craiova, insa nu ne-am putut intelege cu patronul. Pur si simplu nu avem ce-i face. Proprietarul emite pretentii absurde, in sensul ca vrea in schimb teren in locatii privilegiate, care nu pot fi onorate de primarie. Am inteles ca este un litigiu intre proprietar si Regionala Craiova“, a declarat Gheorghe Daici.


Conform declaratiilor lui Ion Mihaila, directorul Regionalei CFR Craiova, chioscul-problema va fi ridicat in curând din zona. „In repetate rânduri am discutat cu patronul chioscului si i-am oferit teren in zona spatiilor comerciale de la autogara, insa acesta a refuzat si am ajuns in instanta. Am discutat cu juristul nostru si am inteles ca, dupa patru-cinci luni de judecata, se asteapta doar redactarea hotarârii judecatoresti care, se pare, este in favoarea noastra. In curând va disparea si acest ultim chiosc, care sta ca bomboana pe coliva in fata garii“, a explicat Mihaila.


Sanctiuni


Angajatii Serviciului disciplina in constructii au aplicat 105 amenzi in 2005, valoarea fiecarei sanctiuni variind intre zece si 100 de milioane de lei vechi, suma totala fiind de peste cinci miliarde de lei vechi. Neregulile au constat in construirea fara autorizatie pe domeniul public, contractele cu primaria expirate si termene pentru intrarea in legalitate depasite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU